Європейська правда

Про це пише "Європейська правда".

Кілька американських видань прогнозують, що саме 73-річний політик і дипломат отримає посаду.

Телеканал CNN склав список з п'яти потенційних претендентів, в який, крім Гінгріча, входять сенатор від Алабами Джеф Сешнс, екс-посол США при ООН Джон Болтон, президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас і сенатор від штату Теннесі Роберт Коркер.

Відео дня

У вересні Гінгріч дав інтерв'ю "Європейській правді", в якому заявив, що Трамп в разі перемоги на виборах, ймовірно, зніме заборону на постачання Україні летальної зброї.

"Підтримка української незалежності лише на словах, без надання належної сучасної зброї для захисту, є поразкою для США. При Трампі все має бути інакше", - сказав він.

Читайте такожУ Нью-Йорку під час протестів проти Трампа заарештовано 65 осіб - ЗМІ

Видання The Wall Street Journall до претендентів відносить Гінгріча і Болтона, а також голови комітету Сенату з іноземних справ Роберта Коркера.

ВВС називає Гінгріча головним претендентом на посаду і нагадує, що той змушений був піти у відставку з керівної посади в Палаті представників за порушення етичних норм – у нього був роман з колегою.

Агентство France Press також переконане, що Гінгріч стане новим держсекретарем США. Він також входив до списку претендентів на посаду віце-президента, але в підсумку вибір був зроблений на користь губернатора Індіани Майка Пенсі.