Літак

Про це заявив генеральний директор ВАТ "Авіакомпанія "Белавіа" Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА.

"Це питання врегульовано до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблему закрито, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства й України, і Білорусі. За сумою, яку ми висували українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повною мірою задовольнило", - наголосив він.

Читайте також"Белавіа" погодила з Києвом компенсацію за повернення літака: сума менша від початкової - ЗМІ

Відео дня

Гендиректор "Белавіа" пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з "Украерорухом" про рівні якості обслуговування (Service level agreement). "У рамках цієї угоди і було вирішене питання", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня 2016 року Служба безпеки України змусила пасажирський літак компанії «Белавіа», який вилетів з аеропорту «Київ» (Жуляни) в Мінськ, повернутися в Київ. Причиною дій СБУ була присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника антимайдану.

Підозрюваного зняли з літака й обшукали. Борт вилетів до Мінська після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили - він прибув до Мінська іншим авіалайнером.

Білорусь на офіційному рівні зажадала від України вибачень та грошової компенсації збитку. 24 листопада 2016 року заступник генерального директора з маркетингу і зовнішньоекономічної діяльності «Белавіа» Ігор Чергінець заявив, що питання про виплату компенсації за повернення лайнера в київський аеропорт «Київ» перебуває на стадії опрацювання.