Заступник міністра внутрішніх справ України, начальник міліції громадської безпеки Олександр САВЧЕНКО вважає, що надання громадянам дозволів на купівлю травматичної зброї не призведе до погіршення криміногенної ситуації в державі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання журналістів.

«Що це дасть – будемо аналізувати, побачимо. Я не думаю, що це вплине на ріст злочинності», - сказав О.САВЧЕНКО.

Відео дня

При цьому він зазначив, що в МВС практично завершено розробку відповідного нормативного акту, згідно з яким громадянам дозволятиметься купувати травматичну зброю.

«Я готовий його хоч завтра віддати міністру на підпис», - сказав О.САВЧЕНКО, додавши, що, враховуючи новорічні канікули, цей відомчий акт необхідно ще буде узгодити у Міністерстві юстиції та декількох інших відомствах, а тому остаточно він може вступити в дію не раніше кінця січня.

Як повідомлялося, 25 грудня в ефірі «5-го каналу» міністр внутрішніх справ України Ю.ЛУЦЕНКО сказав: "Ми вирішили підготувати документи, щоб дозволити всім без винятку категоріям громадян, окрім наркоманів і алкоголіків, вільно придбати пістолет травматичної несмертельної дії... Сподіваюся, вже в січні питання буде юридично врегульоване, і кожен свідомий громадянин, який має можливість купити такий пістолет в магазині, а потім зареєструвати в дозвільній системі МВС, дістане таку можливість".