НАПК досі не взявся за е-декларації / Скріншот 2+2

Про це йдеться в статті, опублікованій в НВ. Займаючись дріб'язковими перевірками, НАЗК за чотири місяці так і не спромоглося провести розслідування навіть за деклараціями депутатів Верховної ради. А адже в них в сумі фігурує 7,4 млрд грн готівкою.

За час, що минув з моменту їх подачі, агентство лише розробило і затвердило порядок повної перевірки таких документів.

Читайте такожГПУ перевірить сплату податків нардепами, які задекларували більше $100 тисяч готівки

Відео дня

"Як можна коментувати відсутність результату?" — обурюється Саша Дрік, координатор громадської коаліції Декларації під контролем, у відповідь на прохання охарактеризувати роботу НАЗК. Для неї той факт, що у відомстві досі не перевірили жодної декларації, став яскравим прикладом саботажу. І свідченням того, що вище керівництво країни не зацікавлені в нормальному функціонуванні електронного декларування.

У підсумку ця форма прозорої звітності, з труднощами прийнята парламентом під тиском Заходу, дієвого способу боротьби з корупцією деградувала до ширми, приховує відсутність реальних розслідувань.

“За ці місяці не відбулося головного: НАЗК не запустило масову перевірку декларацій. Це його робота, а не Національного антикорупційного бюро (НАБУ) або кого б то не було",— упевнений Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції.

"Нацагентство по запобіганню корупції перетворюється в Нацагентство політичної розправи",— робить невтішний висновок Дар'я Каленюк, виконавчий директор Центру протидії корупції.

Читайте повну статтю в свіжому випуску журналу "Новое время".