Олексій Навальний / REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу після 15 діб адміністративного арешту за непокору законному розпорядженню співробітника поліції.

Про це розповів глава виборчого штабу Навального Леонід Волков в ефірі російського телеканалу «Дождь».

Навальний знаходився в спецприймальнику №2. Спочатку звідти його відвезли в ОВД «Коньково», а потім випустили, розповів Волков.

Відео дня

Читайте такожМедведєв прокоментував розслідування про його "таємну імперію"

В кінці березня Тверський районний суд Москви визнав Навального винним у непокорі законному розпорядженню співробітника поліції (стаття 19.3 КоАП) і заарештував його на 15 діб. Політика також оштрафували на 20 тисяч рублів за організацію масового заходу, що не є публічним.

Навального затримали 26 березня через кілька хвилин після початку несанкціонованої акції проти корупції в Москві. За інформацією проекту «ОВС-Інфо», столичні поліцейські в цей день затримали більше тисячі чоловік.

Антикорупційні акції 26 березня пройшли практично в ста містах Росії. Приводом для їх проведення стало розслідування Фонду боротьби з корупцією Навального про «таємну імперію» прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. У ньому стверджується, що Медведєв через підставні фонди та довірених осіб володіє кількома садибами, яхтами, квартирами, агрокомплексом та виноробнями в Росії та Італії.