Мова йде скасування сотень радянських актів / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив проект закону про визнання такими, що втрачають чинність, актів органів державної влади і управління УРСР і Радянського союзу.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний законопроект презентував міністр юстиції Павло Петренко сьогодні на засіданні уряду.

"На виконання доручення прем'єр-міністра України Міністерство юстиції розробило і я хочу презентувати проект закону про визнання такими, що втратять чинність, актів органів державної влади і управління УРСР і Радянського союзу", - сказав він.

Відео дня

За словами Петренка, цей документ визначає чіткі норми, які припиняють дію великого масиву нормативних актів Радянського союзу і УРСР, "які ми маємо зараз як багаж".

Читайте такожПетренко: Якщо керівництво НАЗК не піде у відставку добровільно, їх відправить у відставку Рада

"Мова йде про сотні такого роду актів... Пропонується (законопроектом) ввести норму, яка визначає, що втрачають чинність всі ті нормативні акти, які приймалися до дня незалежності України. Ми встановлюємо наступні кроки - протягом шести місяців з моменту набрання чинності даного закону припиняють свою дію всі підзаконні акти міністерств, відомств, комісій, президій, які приймалися до набуття Україною незалежності. Друге положення даного законопроекту - протягом одного року з набуття чинності даного закону припиняють чинність всі закони УРСР і Радянського союзу, які зараз діють на території України. І третє положення - протягом трьох років після набуття чинності даного закону припиняють чинність всі кодифіковані акти УРСР, які на сьогодні ще діють на території України", - пояснив Петренко.

Міністр юстиції закликав народних депутатів ухвалити цей закон у травні.