Арсений Яценюк / Фото nfront.org.ua

«Російська машина намагається дискредитувати українську владу і переслідувати тих політичних фігур, які не просто розмовляють, а діють проти російської агресії. Рішення російського Інтерполу запросити моє затримання, арешт і екстрадицію до РФ є частиною російського плану з дискредитації і переслідування тих, хто виступає проти Росії. Але в них нічого не вийде», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів у п’ятницю, 28 квітня.

Лідер «Народного фронту» нагадав, що депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що витратив 12 мільйонів доларів на дискредитацію його персонально та його уряду: «Проросійські ЗМІ, які є в Україні, до сьогоднішнього дня далі намагаються дискредитувати і «Народний фронт», і мене особисто».

Читайте такожМВС відреагувало на спробу РФ використовувати Інтерпол для переслідування Яценюка

Відео дня

«Російська Федерація не може простити те, що мною було ухвалено рішення про подачу позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації та позову проти російського «Газпрому», - підкреслив він, нагадавши, що перебуваючи на посаді Глави Уряду також ухвалив рішення про запровадження санкцій проти РФ, і згодом за підписом Президента України санкції були введені.

«Моя міжнародна позиція як на посаді Прем'єр-міністра країни, так і зараз на посаді лідера політичної партії залишається дуже чітка - проукраїнська і антиросійська. Антиросійська до того моменту, доки президент Путін разом зі своєю оравою не заберуться з території Криму, Донецька і Луганська», - заявив Арсеній Яценюк.