Павло Клімкін в гостях у Дональда Трампа / фото: посольство України в США

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп дорікнув американським засобам масової інформації за недостатнє висвітлення візиту до США міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Fox News, повна версія якого вийде в ефір 21.00 (о 4.00 ранку за Києвом в ніч з суботи на неділю).

Читайте такожКлімкін заявляє, що не використовував послуги лобістів для проведення зустрічі з Трампом

Президент США висловив незадоволення тим, як журналісти американських ЗМІ поводяться під час щоденних прес-брифінгів у Білому домі та як висвітлюють його діяльність.

Відео дня

"Я дуже активний президент. Я займаюсь справами з Китаєм. Я займаюсь справами з Японією. Я займаюсь справами з Північною Кореєю. Мені доводиться розбиратися з усіма цими справами. На днях російський міністр закордонних справ приїхав зустрітися зі мною, і одразу після цього - вони не сказали цього - але одразу же після цього приїхав міністр закордонних справ з України. Я сказав, хлопці, ви повинні добитися миру, ви повинні досягти миру", - наголосив Трамп.

За його словами, американські ЗМІ лише вели мову про приїзд глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Ми зробили фотографії, вони зробили фотографії. Ми опублікували фотографії, вони (засоби масової інформації - УНІАН) зробили з цього велику проблему. Усі знали, що він приїжджає, і його візит був запланований. Але вони не говорили про Україну", - заявив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна. Перед цим відбулася зустріч керівника українського зовнішньополітичного відомства із віце-президентом США Майклом Пенсом. За даними Посольства України у США, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Клімкін подякував за незмінну позицію Адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії.

Також 10 травня в США з візитом прибув міністр закордонних справ РФ Лавров. У Держдепартаменті за підсумками зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона з Лавровим речник Держдепартаменту Хізер Науерт заявила, що санкції проти Росії залишаються чинними.

Своєю чергою у заяві Білого дому за підсумками зустрічі президента Трампа з Лавровим йшлося, що Росія відповідальна за повне виконання Мінських угод.