Віктор Янукович / REUTERS

У прокуратурі заявляють, що в разі приїзду екс-президента Віктора Януковича до України, суд над ним буде очним, а не заочним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко повідомив сьогодні у коментарі журналістам.

“На наступному судовому засіданні буде вирішено, чи буде задоволено клопотання сторони обвинувачення про призначення та проведення спеціального судового провадження, тобто заочного судового провадження, а також буде зачитано обвинувальний акт зі сторони обвинувачення та визначено порядок судового процесу”, - сказав Кравченко.

Відео дня

Він вкотре зазначив, що Янукович має можливість брати участь у судових засіданнях за допомогою відеозв’язку. За словами Кравченка, для цього екс-президенту було надано три варіанти для виходу на зв’язок, але на даний час він жодним не скористувався.

Читайте такожЗахист Януковича проти суду присяжних, бо не довіряє бюджетникам

“Якщо обвинувачений Янукович приїде (на суд до Києва — УНІАН), сторона обвинувачення не буде клопотати про задоволення клопотання про призначення заочного судового провадження”, - зазначив Кравченко.

Також він додав, що сторона обвинувачення задоволена сьогоднішнім рішенням суду, який на 26 червня призначив розгляд по суті справи про держзраду Януковича.

Як повідомляв УНІАН, Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 16 червня, Оболонський райсуд Києва на 26 червня призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про держзраду екс-президента.