Хакерська атака зачепила й мережу ДФС / newsradio.com.ua

Державна фіскальна служба України (ДФС) зафіксувала потужну хакерську атаку на свою комп'ютерну мережу, але наразі некритичні елементи мережі відключені.

Як повідомила представник прес-служби ДФС у соцмережі Facebook, митне оформлення працює в штатному режимі, проте прийом електронних документів, включаючи звітність та податкові накладні, тимчасово припинено з 18:00.

«Всі електронні документи, що надійшли до ДФС до 18:00, будуть оброблені днем прийняття. В окремих випадках може спостерігатися незначне зниження швидкості обробки інформації», - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Водночас представник ДФС зазначила, що робота відділень банків у пунктах пропуску на державному кордоні заблокована, але за домовленістю з «Укргазбанком» як уповноваженим банком на проведення митних розрахунків прийом платежів здійснюватиметься в автономному режимі.

Читайте такожУ СБУ про масштабну кібератаку на Україну: була спланована й проходила у кілька етапів

«Зараз ситуація з роботою комп'ютерної мережі ДФС контролюється, вживаються заходи для повної нейтралізації втручання», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 червня, кілька українських банків, а також деякі підприємства комерційного і державного секторів зазнали зовнішньої хакерської атаки невідомим вірусом. Як повідомили в Національному банку України, в результаті кібератак банки зазнають труднощів із обслуговуванням клієнтів і проведенням банківських операцій.

Слідом за «Ощадбанком», який повідомив про обмеження функціонала послуг своїм клієнтам у зв'язку з хакерськими атаками, атакам хакерів піддалися банки «Південний», «ТАСкомбанк», «ОТП Банк» та державний «Укргазбанк».

Разом з тим державний «Укрексімбанк» і націоналізований «ПриватБанк» повідомили, що їхні системи не зазнавали хакерської атаки.