Ангела Меркель REUTERS

В оприлюдненій у понеділок, 3 липня, передвиборній програмі партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Ангели Меркель і баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС) під керівництвом Хорста Зеегофера згадується і питання конфлікту в Україні. Мова йде, зокрема, про ситуацію в контексті європейської безпеки, передає Deutsche Welle.

В даний час "територіальна цілісність України поставлена під питання через російську агресію", - наголошується в передвиборній програмі ХДС / ХСС у розділі, де йдеться про Європу і безпеку. Християнські демократи зазначили, що "європейці повинні послідовно, ніж раніше, брати свою долю у власні руки". Політичні сили заявили про важливість "Європи, яка здатна захищати свої інтереси і брати на себе міжнародну відповідальність (...) і яка, в разі необхідності, також може спільно себе захистити".

Як наголошується в оприлюдненій на сайті ХДС документі: "Ми повинні усвідомлювати нашу геостратегічну відповідальність за свободу і мир, і допомагати у залагодженні конфліктів неподалік від нас. Тому ЄС доклав зусиль у врегулюванні конфлікту Росії з Україною", - зазначили у своїй програмі ХДС / ХСС, а також закликали Росію виконувати Мінські угоди.

Відео дня

Читайте такожЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку

Зазначимо, що посол України в Німеччині Андрій Мельник у своєму Twitter опублікував ще одну частину передвиборної кампанії, в якій міститься заклик до Росії виконувати Мінські угоди.

"Виборча програма ХДС / ХСС: "Ми закликаємо Росію незмінно дотримуватися Мінських угод і виконувати їх" - тільки Росію!", - підкреслив дипломат.

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін 8 липня в Гамбурзі у форматі робочого сніданку обговорить з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером ФРН Ангелою Меркель ситуацію в Україні.