Ілюстрація / REUTERS

Україна має повернути у порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час робочого візиту до Одеської області, де проходять міжнародні військові навчання "Сі Бриз-2017". Відеозапис із частиною виступу оприлюднила прес-служба глави держави.

Читайте такожПорошенко сподівається, що навчання "Сі Бриз" стануть кроком для досягнення стабільності в регіоні

"Наш намір повернути на порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО і наближення нашого оборонно-безпекового сектору до стандартів альянсу засвідчений численними опитуваннями громадської думки. Потужна підтримка саме такої стратегії… Все це засвідчує, що обраний нами курс – правильний і безальтернативний", - заявив президент.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10 липня в Україні стартували міжнародні військово-морські навчання "Сі Бриз-2017", які проводяться в рамках програми "Партнерство заради миру" відповідно до програми двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України і США на поточний рік.

Цьогорічні навчання, в яких беруть участь усі роди військ, вперше пройдуть у режимі "вільної гри". Суть "вільної гри" полягає, зокрема, у тому, що підрозділи (авіація, піхота тощо) отримуватимуть ввідні в останній момент, і завдання доведеться виконувати без заздалегідь спланованого плану дій.

У навчаннях беруть участь представники 16 країн, зокрема, понад 3 тисячі військовослужбовців, з яких 800 - американські військові, та близько 30 одиниць авіаційної техніки, близько 30 бойових кораблів, катерів, суден забезпечення.