Ілюстрація / REUTERS

Технології виробництва двигунів для бойових ракет, як і самі вироби, які могли бути використані у рамках військових програм Північної Кореї, не могли потрапити з території України до цієї країни.

Про це під час прес-конференції, присвяченій спростуванню інформації в публікації американського видання The New York Times про те, що успіхи ракетної програми Північної Кореї можуть бути пов'язані з можливим придбанням корейською стороною потужних ракетних двигунів українського виробництва на чорному ринку, заявив в. о. голови Державного космічного агентства Юрій Радченко.

Читайте такожГройсман відреагував на повідомлення ЗМІ про нібито українські двигуни для ракет КНДР

Відео дня

«Ці технології і ці вироби не могли потрапити з території України на територію Кореї. Ми дотримуємося всіх міжнародних обмежень з постачання цих технологій. Ми дотримуємося всіх зобов'язань України з передачі технологій третім країнам. До сьогодні й підприємства космічної галузі не займалися виробництвом бойових ракет», - сказав він.

Радченко додав, що для запуску бойових ракет, який здійснила Північна Корея, необхідно мати технологію виробництва ракетного палива, якої немає в Україні, а вона є лише в Росії та в Китаї.