Глава Секретаріату Президента України Віктор БАЛОГА подав позов до суду до міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина"(№ 61 від 08.04.2009), цю інформацію виданню офіційно підтвердили у прес-службі Президента України.

"Дійсно, 26 березня 2009 року до Ужгородського міського районного суду було подано позовну заяву Віктора БАЛОГИ про захист честі та достоїнства і спростування недостовірної інформації", - говориться в інформації прес-служби. Відповідачами у цій справі є Міністерство внутрішніх справ і Ю.ЛУЦЕНКО, а також приватні підприємства, які видають журнал «Фокус» і ужгородську газету «Трибуна». У повідомленні також підтверджується інформація про допит В.БАЛОГИ, який 28 березня "як законослухняний громадянин з`явився за викликом слідчого".

Відео дня

У своєму коментарі газеті прес-служба акцентує увагу на тому, що в інтерв`ю глава МВС фактично стверджував, що "кримінальну справу було порушено стосовно самого В.БАЛОГИ".

"Проте на сьогодні стосовно В.БАЛОГИ не порушено і не розслідується жодної кримінальної справи, – стверджують в Секретаріаті Президента. – По суті, заяви міністра є брехнею і наклепом, розтиражованими журналом «Фокус» і газетою «Трибуна». Ці два видання не зробили нічого, щоб одержати і представити точку зору самого Віктора БАЛОГИ".

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня міністр внутрішніх справ Ю.ЛУЦЕНКО повідомив, що глава Секретаріату Президента України В.БАЛОГА дав слідчому МВС свідчення у справі про вбивство ужгородського підприємця Олега Грузіна.