Ілюстрація / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявляє, що російські мережі залишаються інструментами спецоперацій спецслужб РФ у неоголошеній війні проти України, тому боротьба та їх скорочення в Україні продовжиться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час щорічного послання до українського парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

Читайте такожРада Європи опублікувала офіційну позицію України щодо блокування російських сайтів

Відео дня

«Внаслідок запроваджених поточного року санкцій проти компаній, які адмініструють російські пошукові системи та соціальні мережі… російські пропагандистські сайти випали із десятки найбільш відвідуваних веб-ресурсів в Україні», - заявив він.

«Російські мережі були і залишаються інструментами спецоперацій російських спецслужб у неоголошеній війні проти України. Тому будемо й надалі за ними пильно стежити і скорочувати їхню присутність», - додав глава держави.

Нагадаємо, в середині травня Україна заблокувала доступ до послуг російських інтернет-компаній Яндекс і Mail.ru, соціальних мереж Однокласники і ВКонтакте, розширивши список компаній, діяльність яких обмежена через анексію Криму та підтримку сепаратистів на Донбасі.