Михаїл Саакашвілі / REUTERS

Позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що виїхав з Польщі в Україну, у прикордонний пункт пропуску "Краковець" на Львівщині. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Все, ми виїжджаємо у Краковець, Україну", - написав Саакашвілі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 липня в Адміністрації президента заявили, що глава держави Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі.

Читайте такожПрикордонники заборонили журналістам знімати спробу прориву Саакашвілі через український кордон

За словами народного депутата Антона Геращенка, сталося це через те, що він надав недостовірні дані, зокрема про його судимість в Грузії.

Саакашвілі стверджує, що має лише одне громадянство - українське. Він також заявив, що Порошенко має дати йому можливість повернутися в Україну, «дати право відстояти» своє громадянство в суді.

6 серпня Саакашвілі заявив, що приїде в Україну 10 вересня.

5 вересня заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що Грузія звернулася до України із запитом про розшук, взяття під варту і екстрадицію Саакашвілі. Він уточнив, що, за даними Головної прокуратури Грузії, Саакашвілі є обвинуваченим за чотирма кримінальними справами. Суд у Грузії обрав Саакашвілі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його оголошено в розшук.