Ілюстрація REUTERS

Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз вважає, що звіт Amnesty International про нібито постачання Україною зброї до Південного Судану дискредитує цю організацію.

Читайте такожПереговори про постачання зброї до Південного Судану велися за часів Януковича - Геращенко

"Звіт організації Amnesty International про нібито постачання Україною зброї до Південного Судану є абсурдним та дискредитуючим у першу чергу цю організацію", - наголосила вона на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Фріз наголосила, що з 2014 року весь експорт зброї України є прозорим.

"Після звинувачень на адресу держави у постачанні ракетних технологій КНДР та інших інсенуацій, за якими "стирчать вуха" Кремля, доповідь АІ наводить на думку щодо чергового вкиду, що має зовнішнє замовлення", - зазначила нардеп.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня, міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні заявила про причетність України до незаконного постачання зброї до Південного Судану. У повідомленні йшлося, що новий звіт організації наводить докази причетності України до незаконного постачання зброї до Південного Судану, де її використовують для вбивств тисяч мирних жителів.

Як стверджують правозахисники, у 2014 році "Укрінмаш" підписав контракт з ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану.

У свою чергу, державна фірма "Укрінмаш" спростувала твердження Міжнародної правозахисної організації Amnesty International про нібито постачання Україною зброї до Південного Судану.