Стосовно Сіна відкриті три кримінальні провадження / фото panoptikon.org

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя вчора обрав запобіжний захід колишньому міському голові Олександру Сіну у вигляді особистого зобов'язання.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі райсуду.

Судове засідання відбулося вчора, 10 жовтня. Прокуратура клопотала про арешт колишнього мера, проте суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання - Олександр Сін зобов'язаний прибувати на допити на першу вимогу слідчого, прокурора або суду.

Відео дня

Як уточнив УНІАН прес-секретар Орджонікідзевського суду Євген Рахманов, на судовому засіданні Сін був присутній особисто разом зі своїм захисником.

Читайте такожМер Запоріжжя пояснив, чому перейшов до регіоналів

Як повідомляв УНІАН, під час візиту до Запоріжжя генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що стосовно Сіна відкриті три кримінальні провадження. Його звинувачують в незаконному відчуженні землі (два епізоди) і хуліганстві (під час одного з мітингів Сін побився з активістом, який назвав його злодієм і бандитом). Також Луценко заявив, що екс-мер Запоріжжя ховається від слідчих і не приходить на допити, і закликав його негайно з'явитися до найближчого відділення поліції. В іншому разі, генпрокурор збирався оголосити колишнього чиновника в розшук.

Період перебування Олександра Сіна на посаді міського голови відзначився переважно розчаруванням в ньому жителів міста і зрощенням місцевої влади з криміналітетом (Євгеном Анісімовим), появі «смотрящих» і безладді на комунальних підприємствах. Також під час Революції гідності місцеві ЗМІ повідомляли про відправку мером "тітушок" на антимайдан до Києва. Окрім цього, міський голова Запоріжжя запам’ятався переходом з БЮТ до Партії регіонів.