Facebook Маша Альохіна

У вежі Трампа (Trump Tower) в Нью-Йорку активістки Pussy Riot вивісили банер з вимогою звільнити з російської колонії українського режисера Олега Сенцова. Фото і відео на своїй сторінці в Facebook розмістила учасниця групи Марія Альохіна.

Читайте такожПорошенко призначив Сенцову державну стипендію

За її словами, банер зі слоганом «Free Sentsov» («Свободу Сенцову») був зроблений із зшитих степлером простирадл. Всередині знаходилися листівки з вимогою звільнити українського режисера, які по мірі розгортання банера розлетілися по будівлі.

Відео дня

Читайте такожГолова німецького Бундестагу висловив солідарність із Сенцовим

Після акції поліція перекрила Trump Tower на півгодини.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaria.lirain%2Fposts%2F1953020461379816&width=500" width="500" height="733" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Як відомо, Сенцова затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Свою вину він не визнав.