Народний депутат від "Опоблоку" Євген Балицький прокоментував заяву Запорізької прокуратури про порушення проти нього кримінальної справи за сепаратистські висловлювання.

Він вважає звинувачення на його адресу безпідставними і надуманими, йдеться у повідомленні прес-служби партії.

"У моїх словах не було ані найменшого натяку на сепаратизм, не було жодних закликів до порушення територіальної цілісності України. Сказане мною прозвучало у відповідь на відверто сепаратистські заяви Дмитра Корчинського, який відкрито заявив, що українцям потрібно роз'єднуватися. Причому сказано це було у відповідь на мій заклик до об'єднання", - стверджує Балицький.

Читайте такожПрокуратура відкрила провадження через сепаратистські висловлювання нардепа

Також депутат назвав заяви Корчинського провокаційними: наприклад, побажання, щоб Балицький зі своєю фракцією і всіма, хто їх підтримує, поїхали в "ерефію".

"У відповідь на цей пасаж я висловив припущення, що ці люди можуть виїхати зі своїми територіями. Мені стало цікаво, чи не боїться Корчинський, роблячи подібні заяви, що ситуація, що склалася на Донбасі, може статися де-небудь ще. Тобто це було сказано виключно для того, щоб зупинити відверто сепаратистські заклики Корчинського", - стверджує нардеп.

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від "Опоблоку" Євген Балицький під час суперечки з Дмитром Корчинським в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що він, можливо, поїде в Росію, але тільки зі своїм мажоритарним округом — містом Мелітополь Запорізької області.