Статутний фонд НАК «Нафтогаз України» буде збільшено на суму 18,6 млрд. грн. вже до кінця цього тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні на прес-конференції прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.

За її словами, на сьогоднішньому засіданні уряду були прийнято всі необхідні рішення для забезпечення збільшення статутного фонду компанії саме в ці терміни.

Відео дня

"Ми сьогодні відрегулювали всі деталі, всі процедури, і до кінця цього тижня вже буде внесено цей обсяг цінних паперів до статутного капіталу НАК "Нафтогазу" і потім ці цінні папери вийдуть на відкритий ринок", – сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відповідаючи на питання, чи планується в результаті цієї процедури провести розрахунки за газ, одержаний Україною від "Газпрому" в липні цього року, прем`єр-міністр сказала: "Я думаю, що правильніше було б сказати, що збільшенням статутного капіталу "Нафтогазу" ми зміцнюємо фінансовий стан компанії, забезпечуємо її повну платоспроможність за всіма зобов`язаннями і робимо "Нафтогаз" такою компанією, яка може спокійно розраховуватися за всі свої зобов`язання".

Ю.ТИМОШЕНКО також заявила, що обсяг збільшення статутного капіталу буде спрямовано, зокрема, на виплату кредитів, на закачування газу й на "всі інші цілі, які фінансово перед собою ставить НАК".

"По суті, це гроші, які не мають цільового призначення, – це статутний капітал, і куди "Нафтогазу" треба буде їх витратити в першу чергу, на те вони й будуть витрачені", – сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 8 липня ц.р. Кабмін вирішив збільшити статутний фонд НАК «Нафтогаз України» на 18,6 млрд. грн. за рахунок коштів стабілізаційного фонду, одержаних від реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.