Росія висилає радника - керівника політичної секції Посольства України в Москві Ігоря БЕРЕЗКІНА.

Про це УНІАН повідомило джерело в Міністерстві закордонних справ України.

За словами співрозмовника агентства, І.БЕРЕЗКІН займався всіма політичними питаннями українсько-російських відносин, зокрема питаннями тимчасового базування Чорноморського флоту РФ на території України.

Відео дня

Джерело повідомило, що І.БЕРЕЗКІН є високопрофесійним дипломатом і пропрацював у Москві лише півроку - з січня цього року.

Довідка УНІАН. 24 липня ЗМІ повідомили, що МЗС України відкликало акредитацію російського дипломата, співробітника Посольства Росії в Україні, який займається діяльністю Чорноморського флоту РФ, радника посольства Володимира ЛИСЕНКА.

27 липня в ЗМІ з`явилася інформація, що Київ висилає з країни ще одного російського дипломата, генерального консула РФ в Одесі Олександра ГРАЧОВА.

Міністр закордонних справ Росії Сергій ЛАВРОВ заявив, що висилання російських дипломатів з Грузії й України не залишиться без відповіді.

29 липня Департамент преси й інформації МЗС РФ розповсюдив повідомлення, в якому сказано, що Посла України в Москві Костянтина ГРИЩЕНКА «було поінформовано, що російська сторона пропонує українській стороні достроково завершити місію генерального консула України в Санкт-Петербурзі й одного з радників Посольства України в Москві. При цьому рішення російської сторони щодо генерального консула України в Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності також буде призупинено», - повідомило МЗС.

Сьогодні, 30 липня, виконуючий обов`язки міністра закордонних справ України Юрій КОСТЕНКО повідомив, що МЗС України вже одержало від Росії офіційний документ, в якому сказано про рішення вислати з території цієї держави двох українських дипломатів.