Лідер Комуністичної партії України, народний депутат Петро СИМОНЕНКО вважає, що депутати від Партії регіонів, які блокують Верховну Раду, повинні, перш за все, підняти заробітну плату на своїх підприємствах у Донбасі.

Про це він сказав сьогодні в Донецьку кореспонденту УНІАН.

«У даному випадку, яка мета ставиться при блокуванні? Це спроба привернути увагу виборців, тобто, одномоментно на певних настроях спекулюючи, одержати голоси, - сказав лідер КПУ. - Але все треба розглядати з урахуванням пропозицій Компартії, треба розглядати комплексно проблему – з одного боку, піднімати мінімальний рівень заробітної плати і одночасно проголосувати негайно за мораторій на підвищення цін».

Відео дня

П.СИМОНЕНКО підкреслив, що депутати-«регіонали» повинні підняти зарплати на тих підприємствах, власниками яких вони є, «тому що те, що роблять представники великого капіталу, вони могли зробити не тут (у Верховній Раді – УНІАН), вони повинні були зробити на своїх заводах і фабриках, ось тут, у Донбасі, на своїх підприємствах підвищити заробітну плату».

Він додав, що власники підприємств «не належать до категорії державних службовців і державного бюджету, вони повинні були самі підвищувати цю заробітну плату».