Венеціанська комісія висловила серйозне занепокоєння більшістю норм та пунктів закону про вибори Президента України.

Як повідомили УНІАН у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента, про це сказала заступник глави Секретаріату Президента України – представник Президента у Конституційному Суді та у Центральній виборчій комісії Марина СТАВНІЙЧУК, яка зараз перебуває на засіданні Європейської комісії «За демократію через право».

За її словами, у своєму висновку комісія висловила серйозне занепокоєння більшістю норм та пунктів закону про вибори Президента України. «Також Венеціанська комісія звернула увагу на важливі аспекти щодо врегулювання президентського виборчого законодавства у відповідності до демократичних норм», - зауважила М.СТАВНІЙЧУК, додавши: комісія схиляється до позиції, що окремі положення закону про вибори Президента мають бути переглянуті.

Відео дня

«Комісія відзначає той факт, що при перегляді закону про вибори Президента України мають бути враховані і попередні зауваження Європейської комісії «За демократію через право» щодо додержання виборчих норм виборчого законодавства», - наголосила М.СТАВНІЙЧУК.

Заступник глави президентського Секретаріату зауважила, що висновки Венеціанської комісії були зроблені спільно з Парламентською комісією ОБСЄ і в більшій мірі співзвучні з пунктами вето Президента на закон про вибори глави Української держави.

«Венеціанська комісія і Парламентська комісія ОБСЄ готові надати допомогу Україні у зусиллях щодо приведення виборчого законодавства до демократичних норм та зобов’язань, які Україна має перед ОБСЄ та Радою Європи», - підкреслила М.СТАВНІЙЧУК.