Родичі жертв «Скнилівської трагедії» вважають призначення Сергія ОНИЩЕНКА командувачем Повітряних сил Збройних сил України «ганьбою для України». Про це повідомляє “Німецька хвиля”.

Падіння Су-27 спричинило смерть 77 осіб на скнилівському летовищі Львова у липні 2002 року. Призначений 12 серпня 2010 року командувачем Повітряних сил генерал-лейтенант С.ОНИЩЕНКО був фігурантом у справі „скнилівської трагедії".

У коментарі “Німецькій хвилі” голова громадської організації „Скнилівська трагедія” Стефан КОЗАК заявив, що спочатку повідомлення про призначення С.ОНИЩЕНКА викликало у багатьох родичів жертв страшної трагедії шок і бажання вдатися до акцій протесту. Але всі розуміють, що укази Президента не мають зворотної дії, а тому акції батьків, які втратили своїх дітей нічого не дадуть, пояснив С.КОЗАК.

Відео дня

Єдине що залишилось для потерпілих – це написати звернення до Президента Віктора ЯНУКОВИЧА, у якому вони могли би висловити своє обурення і пояснити позицію, каже голова організації. Хоча, призначаючи С.ОНИЩЕНКА, Президент добре знав про минулі судові процеси за його участю і решти генералів-фігурантів справи трагічного авіашоу, запевнив С.КОЗАК.

Тому, таке призначення інакше як „ганьбою для України та Міністерства оборони і неповагу до згорьованих батьків” громадська організація назвати не може.

Нагадаємо, що генерала-лейтенанта С.ОНИЩЕНКА і ще трьох генералів було виправдано 2008-го року колегією суддів Військового апеляційного суду Центрального регіону. Справа чотирьох генералів була в окремому проваджені. Нині відбуває покарання лише один член екіпажу Су-27 - Володимир ТОПОНАР.