Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО закликає уряд звільнити працівників Державної податкової адміністрації, відповідальних за підготовку відхиленого парламентом проекту Податкового кодексу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він заявив сьогодні під час заслуховування у парламенті інформації Кабміну стосовно підготовки проекту Податкового кодексу за результатами всенародного обговорення.

Віце-спікер зауважив, що за результатами дискусії, яка відбулася у суспільстві, не знайшлося жодного експерта, підприємця чи політика, який би підтримав розширення повноважень податкових органів в частині перевірки діяльності підприємців. «Це одна з головних проблем, що обговорювалася не податкова реформа, а необхідність зупинити можливість перетворення податкових інституцій на спецпідрозділи з перевірки і обшуків всіх платників податків», – наголосив він.

Відео дня

М.ТОМЕНКО зазначив, що фактично і уряд, і парламент після сьогоднішнього обговорення повернулися в ситуацію майже піврічної давнини. «Скасоване рішення Верховної Ради про ухвалення проекту Податкового кодексу, і Кабінет міністрів лише ближчим часом запропонує нам новий проект для обговорення», – сказав він.

Саме тому під час свого виступу М.ТОМЕНКО звернувся до міністра фінансів з проханням назвати прізвища та звільнити тих представників податкової адміністрації, які «в справі Податкового кодексу пустили по майже піврічному колу українське суспільство».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 вересня, Верховна Рада відмінила своє рішення про ухвалення в першому читанні проекту Податкового кодексу.

ВР своїм рішенням взяла до відома інформацію Кабінету міністрів України про стан виконання Постанови Верховної Ради України від 8 липня 2010 року № 2454-VI “Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України”.

Парламент доручив Кабінету міністрів невідкладно подати новий проект Податкового кодексу України з урахуванням результатів всенародного обговорення.