Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО закликає нинішнього Президента Віктора ЯНУКОВИЧА та колишнього Віктора ЮЩЕНКА відмовитися від використання історичних фактів для розділення України на дві частини.

"Важко змиритися з думкою, що політики використовують історію – що останні п’ять років, що зараз вже почався новий відлік часу нової влади. Використовують виключно для того, щоб влаштувати розбрат всередині свого власного народу, і коли не вистачає професійних аргументів для стратегії розбудови країни, то беруть історію і починають цією історією лякати одну частину країни, а потім іншу. Я хочу звернутися до політиків – як до колишнього Президента, так і до сьогоднішнього Президента: залиште в своїх розборках історію в спокої", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО сьогодні на прес-конференції в Харкові, коментуючи відкриття виставки "Українські праведники. Волинська різанина: жертви ОУН-УПА".

Як повідомляється на сайті Ю.ТИМОШЕНКА, на переконання лідера “Батьківщини”, історією мусять займатися професійні історики.

Відео дня

"Нехай вчені з`ясовують, де, що і як відбувалося в нашому спільному історичному житті, а політики хай займуться наведенням порядку в економіці, соціальних питаннях, хай наведуть порядок з корупцією у власних лавах, хай зроблять це для того, щоб люди побачили, що в політиці є мораль. А те, що сьогодні історія використовується як червона ганчірка, щоб натравлювати одну частину України на іншу – от власне аморальні політики і використовують такий інструмент", - наголосила Ю.ТИМОШЕНКО.