Лідер кримських комуністів, народний депутат України Леонід ГРАЧ вважає ганебним підписувати меморандум про чесні вибори, запропонований головою Ради міністрів Криму, лідером організації Партії регіонів в автономії Василем ДЖАРТИ.

Про це йдеться у заяві Л.ГРАЧА, переданій агентству УНІАН його прес-секретарем Галиною МАМИКО.

«Про яку чесність і прозорість може говорити той, хто поставлений на чолі кримської піраміди чорних технологій, побудованих виключно на брехні, підтасовуванні, фальсифікації?.. Його обіцянка «не дамо зірвати чесні вибори» розшифровується з точністю до навпаки - не дамо забезпечити чесність виборів. Проголошений ДЖАРТИ «меморандум про чесні вибори» - це зухвалий, цинічний заклик погодитися з беззаконням. Підписати «меморандум по-джартинськи» - значить, погодитися з беззаконням, що відбулося”, - заявив Л.ГРАЧ.

Відео дня

На його думку, вибори, по суті, вже сфальсифіковані шляхом формування виборчих комісій, де більшість одержали представники Партії регіонів і їх союзники.

Крім того, Л.ГРАЧ вважає, що Партія регіонів бореться з конкурентами нечесними методами.

«ДЖАРТИ і «джартисти» з команди Президента під прапором Президента всю виборчу кампанію рейдерським шляхом розчищають Крим під захоплення земель, власності. З виборчих перегонів через суди, арешти, адміністративний натиск, психологічний і силовий тиск вибито багато десятків ключових конкурентів, у першу чергу найбільше постраждали представники Компартії як тієї головної сили, якої найбільше бояться «регіонали». Саме тому сьогодні, у тому числі й проти мене, розв`язана брудна інформаційна війна з використанням найцинічніших, аморальніших прийомів, спробою принизити, зганьбити. І що, після цього ДЖАРТИ хоче всім розповідати байки, який він чесний?», - заявив Л.ГРАЧ.

За його словами, в Криму вже сформована координаційна рада із забезпечення проведення чесних виборів з цілого ряду партій, чиї представники вестимуть контроль за підрахунком голосів. «Хай ДЖАРТИ знає - ми за результатами виборів дамо бій, дійдемо до всіх міжнародних інстанцій», - пообіцяв Л.ГРАЧ.

Як повідомляв УНІАН, В.ДЖАРТИ 22 жовтня запропонував кримським керівникам партій, що беруть участь у місцевих виборах, підписати меморандум і підтвердити «обопільні зобов`язання влади і партій дотримуватися принципів рівноправ`я і взаємоповаги всіх суб`єктів виборчого процесу, проводити агітаційну кампанію виключно відповідно до вимог Конституції України і виборчого законодавства».