Київська обласна територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатів від фальшивої "Батьківщини" до Київської облради.

Як повідомили УНІАН у прес-службі "Батьківщини", таке рішення ТВК ухвалила на вечірньому засіданні 30 жовтня.

"Це рішення ТВК - за день до виборів - свідчить про одне-єдине: влада навмисно роздула конфлікт довкола нашої партії, влаштувала фарс у судах та органах юстиції", - заявив голова легітимної Київської обласної партійної організації "ВО "Батьківщина" Костянтин БОНДАРЄВ.

Відео дня

"Через злочинні дії влади справжня "Батьківщина" фактично усунена від місцевих вибрів на Київщині. Попри те, що списки псевдо-"Батьківщини" скасовано, ми все одно не зможемо взяти участь у виборчих перегонах до облради", - наголосив К.БОНДАРЄВ.

"Але влада неодмінно за це ще відповість, тому що порушені не лише наші права. В першу чергу, порушені права українських громадян, яких влада свідомо позбавила альтернативи", - переконаний лідер київської «Батьківщини»..

За словами К.БОНДАРЄВА, "Батьківщина" не визнає результати виборів у Київській області, тому що опозиція не змогла взяти участь у перегонах.

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Київської обласної ТВК про реєстрацію кандидатів до Київську облраду від нелегітимної "Батьківщини".

Територіальна виборча комісія мала у зв`язку з цим рішенням суду скасувати реєстрацію нелегітимної "Батьківщини".

У суботу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна УСЕНКО-ЧОРНА заявила, що результати виборів у Київську облраду можуть бути визнані недійсними, якщо регіональний тервиборчком не скасує реєстрацію списку "клону" партії "Батьківщина".