Блок Юлії Тимошенко вимагає від влади не змінювати чинний закон про вибори народних депутатів напередодні наступних парламентських виборів.

Про це заявив народний депутат від БЮТ, прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій СОБОЛЄВ, повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ.

«ЯНУКОВИЧ звик грати з правилами, а не за правилами. Оцінка громадян України й міжнародної спільноти місцевих виборів, які відбулися в Україні 31 жовтня, свідчить, що це були найбрудніші, нечесні і недемократичні вибори. Ми маємо зараз змінене законодавство, яке грало виключно проти демократії, проти законного вибору громадян», - підкреслив політик.

Відео дня

«Саме тому напередодні виборів до парламенту, коли б вони не відбулись, Блок Юлії Тимошенко наполягає на тому, щоб ці вибори відбувалися виключно за діючим законом про вибори до Верховної Ради», - заявив С.СОБОЛЄВ.

При цьому прем’єр-міністр опозиційного уряду додав, що цей закон визнаний міжнародною спільнотою як один з найбільш демократичних і чесних. Він дав можливість і в 2006, і в 2007 роках провести вибори згідно з європейськими стандартами і дав можливість почергово – то опозиції, то більшості - перемагати на виборах, зазначив С.СОБОЛЄВ.

«Є принципово важливим, щоб наступні вибори до Верховної Ради відбувалися згідно з діючим законодавством, яке відповідає європейським стандартам», - резюмував він.