Народний депутат України, голова Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій ПРОКОПЧУК вважає результати виборів до місцевих рад та органів місцевого самоврядування на Рівненщині повністю сфальшованими.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі обласної організації «Батьківщини».

На думку народного депутата, «це абсолютний фарс з боку Партії регіонів. Тому що, по-перше, був задіяний шалений адмінресурс, коли «вибивали» наших кандидатів на початку, потім тих, які вже були зареєстровані. Наприклад ситуація з Миколою ЛЯХОВИЧЕМ, коли під будь-якими приводами, абсолютно надуманими його хотіли зняти з передвиборчих перегонів, аби розчистити шлях провладному кандидату. Коли це не допомагало, друкували бюлетені з помилками… Так було з Олегом ХОМИЧЕМ, який балотувався до обласної ради по одномандатному мажоритарному округу №40. Фактично ця «помилка» й відібрала у нього перемогу».

Відео дня

Ю.ПРОКОПЧУК також вважає, що однією з головних причин незаслуженої перемоги на виборах представників Партії регіонів є наявність їх великого представництва у виборчих комісіях, що дало можливість фальшувати результати виборів і безпідставно проводити перерахунок голосів на тих дільницях й округах, де спочатку перемогли кандидати від інших партій.

Довідка УНІАН. За попередніми підсумками виборів до Рівненської облради, перемогу здобули представники Партії регіонів, в активі яких 29 депутатів (усього в облраді 80 депутатів). На другому місці представники ВО «Батьківщина», яких в новій облраді буде 19. Однак обласна виборча комісія вирішила провести повторні вибори до облради по двох виборчих округах, де представники ПР і «Батьківщини» набрали майже однакову кількість голосів.