Депутат Європарламенту Ельмар БРОК (група народних партій) обіцяє продовжити боротьбу за схвалення резолюції по Україні.

Про це він заявив власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі, коментуючи рішення Європарламенту від 10 листопада знову перенести розгляд резолюції.

“Ми продовжимо боротьбу і спробуємо ще раз у листопаді”, - сказав депутат.

Відео дня

Говорячи про причини рішення Європарламенту, депутат, зокрема, зазначив, що вбачає їх у позиції групи Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів.

“Соціалісти мають контракт з Партією регіонів. Усе дуже просто. Але не можна пробачити, щоб проблеми у сфері верховенства права та у проведенні виборів не були представлені”, - сказав Е.БРОК.

“Ми хотіли би бачити Україну ближчою до ЄС, ми чітко сказали, що ми хотіли би бачити швидке вирішення питань створення зони вільної торгівлі, спрощення візового режиму та інших. Але ми маємо чітко показати українській владі, що вони підуть неправильним шляхом, якщо вони хочуть створити демократію “а-ля Путін”, - додав депутат.

Він також висловив переконання, що наприкінці листопада на сесії Європарламенту у Страсбурзі резолюція буде ухвалена.

Як повідомляв УНІАН, за ініціативою групи народних партій Європарламенту 20 жовтня у ЄП відбулися слухання щодо ситуації в Україні, а 21 жовтня депутати планували схвалити резолюцію.

Однак за пропозицією групи Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів голосування було перенесено на 11 листопада. Причиною стало бажання дочекатися результатів місцевих виборів.

10 листопада Європарламент знову відклав голосування по проекту резолюції, оскільки голова групи спостерігачів від Європарламенту на місцевих виборах в Україні Павел КОВАЛЬ не підготував доповідь за підсумками спостережень.

Після цього депутати від Європейської народної партії обвинуватили своїх колег-соціалістів у навмисному затягуванні голосування та у спробах завадити “Європарламенту виступити на підтримку демократії”.

14 жовтня група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів Європарламенту підписала меморандум про співпрацю з Партією регіонів.

Європейська народна партія має в Україні три «сестринські» партії: “Батьківщина”, “Наша Україна” та Народний рух України.