Народний депутат України (фракція Партії регіонів) Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО заявляє, що депутати від Партії регіонів готові заплатити за виготовлення копій прапора Перемоги для органів влади і місцевих рад.

Про це повідомляє прес-служба В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

В.КОЛЕСНІЧЕНКО заявив, що висловлювання ряду опозиційних політиків про нібито відсутність у бюджеті необхідних коштів для закупівлі копій прапора Перемоги є спекуляціями, які переслідують мету перешкодити гідному вшановуванню ветеранів Великої Вітчизняної війни. За його словами, «в останні дні кілька опозиційних партій і політиків розкручують тему про те, що у них, у підконтрольних ним органів влади і місцевих рад Західної України немає грошей на виготовлення копії прапора Перемоги». Депутат підкреслив, що у ЗМІ «запускаються абсолютно міфічні цифри про нібито мільйонну вартість виготовлення прапорів».

Відео дня

В.КОЛЕСНІЧЕНКО запропонував усім органам влади і місцевим радам Західної України, яким не вистачає коштів на прапор Перемоги, оперативно і невідкладно сформувати заявку на його ім`я про необхідну кількість копій прапора. За його словами, найближчим часом всі заявки «будуть розглянуті і задоволені на безкоштовній основі, як донорська допомога з метою розміщення прапора Перемоги разом з державним прапором на державних установах».

При цьому народний депутат відзначив, що необхідні кошти на придбання прапорів будуть виділені з його особистої зарплати, а також зарплат інших народних депутатів – членів парламентської фракції Партії регіонів.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до Закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.” (про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги).

Законом передбачено встановлення копії прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Окрім того, передбачається офіційне підняття у День Перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) разом з Державним прапором України.

Сьогодні, 4 травня, Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що підпише закон про використання червоних прапорів під час святкових заходів до Дня Перемоги, як тільки документ надійде йому на підпис.