Київська міська державна адміністрація сьогодні подала позов до Окружного адміністративного суду Києва про обмеження права на мирні зібрання.

Про це заявив член фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій ПАШИНСЬКИЙ, який є одним з відповідачів у справі, повідомили УНІАН у пресс-службі партії.

«Право на мирні зібрання громадян гарантується Конституцією і законами України. Сам позов є образою Конституції і прав громадян», - заявив депутат.

Відео дня

С.ПАШИНСЬКИЙ повідомив, що «БЮТ-Батьківщина», враховуючи суспільний резонанс, внесла клопотання про розгляд справи колегією суддів.

«Десь було знайдено три судді, які всупереч закону про судоустрій, без автоматичного жеребкування, приступили до слухання», - зазначив він.

Народний депутат повідомив, що представники КМДА, яка подала позов, навіть не з’явилися на судове засідання.

У зв’язку з цим, сказав С.ПАШИНСЬКИЙ, було внесено клопотання про залучення позивача – Київську міську держадміністрацію – і залучити всіх відповідачів, «тому що позов подано не тільки до партії «Батьківщина», а й до всіх народних депутатів, які наразі у своїх наметах проводять прийом громадян».

«Ми вважаємо, що подавати в суд на право депутата приймати громадян – це нонсенс. Ця справа взагалі суду не підсудна. Але суд прийняв цей позов до провадження», - зауважив політик.