Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій БОЙКО заявляє, що не має стосунку до заснування компанії «РосУкрЕнерго».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у Печерському райсуді Києві під час допиту у справі екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, відповідаючи на її запитання.

«Я не маю жодного відношення до співзасновництва «РосУкрЕнерго». Всі ці звинувачення є неправдиві», - сказав він.

Відео дня

При цьому Ю.БОЙКО знову наголосив, що якби Ю.ТИМОШЕНКО у 2009 році підписала газовий контракт, яким не передбачалася участь компанії-посередника у постачанні газу до України і яким було зменшено ціну на газ, то він «би плескав їй у долоні». Однак, за словами Ю.БОЙКА, ціна на газ для України після підписання контракту у 2009 році навпаки зросла вдвічі.

Слід зазначити, що Ю.БОЙКО прибув до будівлі суду не з центрального входу, а через чорний вхід, оскільки перед в’їздом до будівлі суду з боку Хрещатика стоять прихильники Ю.ТИМОШЕНКО, які 5 серпня закидали його багнюкою, а вчора облили водою та зірвали окуляри з колишнього першого заступника глави Секретаріату Президента Олександра ШЛАПАКА.

У даний час активісти партії «Батьківщина» неподалік будівлі суду скандують: «БОЙКО, ганьба!», «БОЙКО, не бреши, а кажи правду!».

Як повідомляв УНІАН, Ю.ТИМОШЕНКО неодноразово звинувачувала Ю.БОЙКА у створенні корупційних схем на газовому ринку України.

Екс-прем’єр зазначила, що Ю.БОЙКО є одним із засновників компанії «РосУкрЕнерго», за посередництва якої в Україну постачався природний газ з Росії до 2009 року.