Донька Юлії Тимошенко Євгенія підозрює, що за нею давно встановлено стеження.

"Я вже давно знаю симптоми того, що мій телефон "на прослушці", знаю, що говорити в цих випадках. Якщо бачимо "хвіст", то теж в курсі, як діяти...", - розповіла вона "Огоньку".

На питання, чи не вибігала вона, "як у детективних фільмах, через задні двері бару", Євгенія відповіла:

Відео дня

"І таке бувало".

Водночас, за словами дочки Тимошенко, до Страсбурга вона виїхала "легально і легко".

"На собі особисто я ніякого тиску не відчуваю. Але знаю, що є якесь "велике око", яке постійно за мною стежить", - сказала вона.

Коментуючи судове засідання, на якому Тимошенко було винесено вирок, Євгенія розповіла, що вони "намагалися знайти смішне в цьому абсурді, названому чомусь судом".

"Було щось жалюгідне і смішне в тому, як режим боїться народу, тому й вигнав публіку із зали. Як суддя, який не відрізняється сміливістю, обливається у своїй мантії потом, а його помічник, щоб зберегти напудрене обличчя правосуддя, врубає на повну кондиціонер. І смішно, і сумно, і прикро...", - зазначила вона.

Коментуючи висловлювання про те, що в`язниця може піти "на користь" рейтингу Тимошенко, Євгенія сказала:

"Це з боку так виглядає, що їй все одно. А ви спробуйте навіть день пробути в кам`яному мішку з ґратами на вікнах! Досить тяжке випробування навіть для сильних і здорових чоловіків. Там холодно, немає гарячої води... Всі наші "політичні" утримуться в одному СІЗО, де найстрашніші умови".

"Згодна, що її популярність зростає. Але мені особисто як дочці страшно: раптом побоявшись такої популярності, її знищать?", - додала вона.

Водночас вона заявила, що у Тимошенко "немає почуття страху".

"Ось зараз вона вже два місяці у в`язниці, а це від неї до нас ідуть сили й енергія, щоб пережити все це. У неї, мені здається, взагалі немає почуття страху. А ми - родина, колеги, друзі - з іншого тіста: боїмося того, що буде тепер, після вироку, але докладаємо всіх зусиль, щоб вона цього не помітила. Вона, звичайно, наше удавання відчуває, і від цього їй тільки важче, але вигляду не подає", - розповіла Євгенія.

Українська правда