Донецький міський голова Олександр ЛУК`ЯНЧЕНКО вважає, що протестна акція чорнобильців сьогодні зайшла у глухий кут, і місцева влада не може вирішити їхніх проблем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

«Акція протесту сьогодні зайшла у глухий кут. На сьогодні місцева влада не може вирішити ті питання, які там стоять. Має бути діалог і розуміння, а там цього розуміння немає, більше політики в цих питаннях і вимоги», - сказав міський голова.

Відео дня

За його словами, на рівні міської ради надається допомога ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, але ні міська, ні обласна влада не можуть забезпечити рішення суду щодо виплати пенсій їм у повному обсязі.

«Те, що можуть органи місцевого самоврядування, вони це роблять. Ми щільно працювали, працюємо і будемо працювати з міською організацією «Союз Чорнобиль». Якщо говорити конкретними цифрами, то за рахунок міського бюджету ми видали квартири ліквідаторам-чорнобильцям. Назвіть місто, яке цього року дало таку кількість житла?», – заявив О.ЛУК`ЯНЧЕНКО.

Коментуючи смерть одного з учасників акції протесту чорнобильців у Донецьку, Геннадія Конопльова, мер назвав інцидент трагедією, але не зміг назвати винних у ній.

«Все те, що сталося, безумовно, – трагедія, померла людина. Немає жодних коментарів, просто потрібно висловити співчуття родині померлого.... Називати винних можуть тільки політики сьогодні. Президент дав завдання Генпрокуратурі провести розслідування цього випадку, щоб визначити ступінь винуватості», - сказав О.ЛУК`ЯНЧЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада в Донецьку працівники міліції і МНС без попередження демонтували намет, в якому з 15 листопада голодували чорнобильці.

Під час демонтажу помер 70-річний шахтар Г.Конопльов, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни в місті Родинське, а також членом партії «Батьківщина».

Президент Віктор ЯНУКОВИЧ доручив генеральному прокурору Віктору ПШОНЦІ всебічно вивчити обставини смерті Г.Конопльова.