Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з Президентом Європейського Комітету проти тортур Летіфом Хусейновим та експертом Комітету Міхаелем Келлетом. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У ході зустрічі представників Європейського Комітету проти тортур було поінформовано про заходи, що вживаються органами прокуратури для забезпечення конституційних прав громадян, запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню із затриманими, ув`язненими та засудженими.          Гостям розповіли також про виконання рекомендацій, викладених у звіті Європейського комітету проти тортур за результатами їх візиту в Україну в 2009 році.

Летіф Хусейнов підкреслив важливу роль, яку відіграють органи прокуратури у ефективному та всебічному розслідуванні всіх фактів жорстокого поводження та застосування тортур.

Відео дня

На зустрічі також були присутні заступники Генерального прокурора Віктор Войцишен та Анатолій Пришко, керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, а також начальники слідчих підрозділів прокуратур обласного рівня та керівники підрозділів обласних прокуратур, які здійснюють нагляд за установами пенітенціарної системи.

Як повідомляв УНІАН,  представники Комітету під час перебування з 29 листопада до 6 грудня 2011 року відвідали місця та установи застосування заходів примусового характеру, попереднього ув`язнення та виконання покарань з метою перевірки додержання Україною вимог Європейської конвенції щодо попередження жорстокого поводження та катувань.