Міністерство закордонних справ України передало Генеральній прокуратурі список фахівців, запропонованих ФРН, Канадою та Міжнародним комітетом Червоного Хреста, для включення до складу медичної комісії для обстеження екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, яка перебуває у Качанівській колонії.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Зокрема, як йдеться у повідомленні, «Міністерство закордонних справ України передало Генеральній прокуратурі наступні пропозиції до складу комісії: від ФРН – 2, від Канади – 3, від Міжнародного комітету Червоного Хреста – 3 фахівці».

Відео дня

За даними ГПУ, сьогодні, 30 січня, генеральний прокурор України Віктор ПШОНКА провів нараду з керівництвом МЗС, Міністерства охорони здоров’я та Державної пенітенціарної служби України щодо сприяння посольствам ФРН і Канади та Міжнародного комітету Червоного Хреста у включенні запропонованих фахівців до складу медичної комісії для обстеження Ю.ТИМОШЕНКО

Наразі триває спільна робота щодо узгодження найближчої дати медичного обстеження Ю.ТИМОШЕНКО, поінформували в Генпрокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, захист Ю.ТИМОШЕНКО наполягає її на незалежному медичному обстеженні, зокрема подав відповідні листи про допуск канадських та німецьких лікарів для обстеження стану здоров’я екс-прем’єр-міністра.

18 січня у Генпрокуратурі України повідомили, що у відповідь на звернення послів країн Євросоюзу, США та міжнародних медичних організацій готові у межах своєї компетенції сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження Ю.ТИМОШЕНКО.

Державна пенітенціарна служба України також повідомила, що в межах своєї компетенції готова сприяти роботі спільної медичної групи за участю українських та міжнародних фахівців для проведення як обстеження, так і лікування Ю.ТИМОШЕНКО.