Світовий конґрес українців (СКУ) висловлює свою глибоку стурбованість рішенням Печерського районного суду Києва від 27 лютого 2012 р. засудити колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА до чотирьох років ув’язнення і розцінює це рішення як чергову судову розправу владних структур України над політичною опозицією.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі СКУ.

СКУ поділяє висловлені на цю тему заяви високих міжнародних інституцій та провідних держав світу, які наголошують, що «українська судова система не відповідає міжнародним стандартам та що в Україні продовжується порушення принципів верховенства права та основних прав і свобод людини».

Відео дня

«Той факт, що в Україні напередодні парламентських виборів за ґрати запроторюють лідерів двох опозиційних партій “Батьківщина” і “Народна самооборона” Юлію ТИМОШЕНКО і Юрія ЛУЦЕНКА, є надзвичайно тривожним сигналом щодо чесності і прозорості цих виборів”, – заявив президент Світового конґресу українців Євген ЧОЛІЙ.

Довідка УНІАН. СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 32 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний неурядовою організацією в Економічній та Соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.