Комітет виборців України
Про це в інтерв`ю УНІАН заявив голова обласного відділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков.

«Центрвиборчком порвав Луганську область на шматки», - підкреслив О.Свєтіков.

«Так, виборчий округ №112 включає Рубіжне (центр округу – 23 дільниці), Брянку (32 дільниці), Кіровськ (17 дільниць) і більшу частину Первомайська (40 дільниць). Ці чотири міста – анклави. А відстань від Брянки до Рубіжного майже 100 кілометрів. Везти бюлетені в окружну комісію представники 79 дільничних комісій будуть через центри двох інших округів – 107 і 106», - зазначив представник КВУ.

Відео дня

За його словами, «з трьох анклавів складається округ 110, куди включені Алчевськ (центр округу), Антрацит віддалений від Алчевська на 70 кілометрів (і відокремлений територією округу 108) з частиною Антрацитовського району, частина Лутугінського району. З трьох анклавів складається округ 106, в який включені Сєверодонецьк (центр округу), частина Стаханова і частина Попаснянського району. Везти бюлетені в Сєверодонецьк доведеться через територію (і центр) округу 107».

За оцінкою ЛОО КВУ, такий неприродний розділ території області на округи став результатом кулуарних домовленостей, у політичних інтересах.

У ЛОО КВУ чекають, що Постанова ЦВК №82 буде оскаржена в окружномуо адміністративному суді міста Києва кимось із виборців, які визнають, що цим рішенням порушено їхнє право на обрання. Такий позов може бути поданий не пізніше 3 травня.