Констянтин Воробьев

Західні неурядові організації намагаються втягнути Україну в свою орбіту.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це голова представництва Росспівробітництва в Україні Костянтин Воробйов заявив у Москві на нараді керівників представництв і представників Росспівробітництва.

«Потрібно поглянути, як діють в Україні наші «колеги» з інших країн. Усі західні інформаційно-культурні центри, які існують в Україні, забезпечують єдність державної гуманітарної політики, яка спрямована на залучення України до орбіти Євросоюзу, США та їх партнерів», - сказав К.Воробйов.

Відео дня

На його думку, західні центри намагаються створити нове громадянське суспільство «за незрозумілими для багатьох українців європейськими стандартами, що викликає протидію всередині суспільства».

Як вважає К.Воробйов, для цього в Україні реалізуються широкомасштабні й добре фінансовані проекти й програми, що передбачають як традиційні види діяльності – фестивалі, конкурси, концерти, так і принципово нові речі. Зокрема, сказав він, застосовуються, нові технології у сфері інформаційних обмінів, дистанційні форми навчання.

«Всі працюючі на території України польські недержавні організації вважають своїм обов'язком координувати свою діяльність із єдиним центром. У Києві таким центром є повний аналог Росспівробітництва – польський інститут, структура польського МЗС», - сказав він.

К.Воробйов заявив, що головним напрямком діяльності поляків є українська молодь і підготовка лояльних кадрів, майбутніх лідерів, які орієнтуються на розвиток найтісніших відносин із Польщею.

Зокрема, за його словами, у Вінниці, де проживає менше 1% поляків, створено культурний центр, де, окрім гуманітарної роботи, всі жителі міста можуть отримати медичну консультацію на сучасному обладнанні.

«Таких прикладів багато, й нам є що перейняти у наших колег», - сказав К.Воробйов.

Він заявив, що дії Росії в Україні роз'єднані й потрібна координація зусиль.