Зурабов каже, що російсько-український діалог не припиниться

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Зурабов сказав у коментарі журналістам.

Посол наголосив, що у зв'язку з проходженням до парламенту нових політичних сил не бачить «особливих ризиків для російсько-українських відносин». За його словами, поява нових політичних сил у Верховній Раді України «впливатиме насамперед на внутрішній український порядок дня, хоча, звісно, опосередковано це вплине і на російсько-українські відносини, бо ціла низка питань на сьогодні розвивається і готується на рівні міжпарламентської взаємодії».

За словами М.Зурабова, проходження нових політичних сил певним чином вплине на реформування української економіки, оскільки ці політичні сили не завжди підходитимуть компромісно в «достатньо чутливих питаннях», як це було в нинішньому парламенті.

Відео дня

М.Зурабов висловив сподівання, що передвиборна риторика цих партій, зокрема «Свободи», відрізнятиметься від тієї політики, яку ці політичні сили сповідатимуть при ухваленні рішень.

Посол нагадав про те, що в російсько-українських відносинах був період, коли підходи були такими, що це вплинуло на економічне співробітництво (мабуть, йдеться про той період, коли Президентом України був Віктор Ющенко – УНІАН).

М.Зурабов наголосив, «за будь-яку політику треба платити конкретну економічну ціну, і усвідомлення цього, я думаю, присутнє у всіх українських політиків».

За його словами, не розуміти цього можуть тільки ті політичні сили, які хочуть економічної і політичної дестабілізації в країні.