Контроль на кордоні Росія та Україна проводитимуть разом, ieslife.ru

Рада Федерації РФ ратифікувала в середу угоду з Україною про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні, повідомляє РІА «Новости».

Очікується, що ратифікація документа сприятиме підвищенню ефективності роботи пунктів пропуску на російсько-українському державному кордоні та спрощенню митних процедур.

Документ встановлює основи співпраці при здійсненні спільного контролю, пов'язаного з перетинанням російсько-українського державного кордону особами і транспортними засобами, а також з переміщенням через неї товарів. Передбачається, що спільний контроль здійснюється в автомобільних та залізничних пунктах пропуску через кордон. Крім того, такий контроль може проводитись під час руху пасажирських поїздів між залізничними пунктами пропуску через кордон.

Відео дня

Угода визначає порядок здійснення контролю і встановлює, що співробітники контрольних органів держави однієї сторони при організації та проведенні спільного контролю перебувають на території держави іншої сторони в межах пункту пропуску через кордон на підставі перепусток, виданих прикордонними органами держави цієї іншої сторони.