Олег Тягнибок, Віталій Кличко і Арсеній Яценюк

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Як наголосив А.Яценюк, «для нас вчорашнє рішення суду (йдеться про рішення ВАСУ щодо позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень - УНІАН) означає наступне: опозиція також змінює тактику і стратегію - ми йдемо піднімати людей”.

За його словами, “у країні політична і економічна криза, яка викликана тільки однією людиною і керує тільки одна особа - Віктор Янукович”.

Відео дня

А.Яценюк зауважив, що в тому випадку, “якщо в найкоротші терміни ця політична й економічна криза не буде вирішена персонально Януковичем, вона закінчиться достроковими парламентськими і президентськими виборами”.

“Ми блокуємо парламент для того, щоб уся країна бачила: вони захопили владу, але вони не захопили єдиний острів демократії в цій державі - це Верховна Рада. Тут ми керуємо”, - наголосив А.Яценюк.

За словами А.Яценюка, вчора опозиція обговорила план щодо того, аби “підняти людей”. “Ми його оприлюднимо, і перші кроки цього плану вже будуть на наступному тижні”, - сказав він.

У свою чергу, відповідаючи на запитання журналістів, голова фракції “Свобода” Олег Тягнибок спростував чутки, що вже сьогодні опозиція збирається штурмувати Адміністрацію Президента. “Чутки. Що тут не кажуть в тих кулуарах”, - сказав він.

Крім того, він зауважив, що опозиція не хотіла б розкривати свої плани: “Тільки ми озвучимо плани опозиції, наші опоненти, які сьогодні є владою, і які, як-то кажуть, не пальцем роблені, відповідно, готують контрзаходи. І через те ми, плануючи певні конкретні дії, дуже часто ухвалюємо остаточне рішення буквально в останню хвилину”.

За словами О.Тягнибока, опозиція має багато варіантів конкретних дій на кожен випадок життя.