У Європі хочуть прискорити підписання угоди про асоціацію з Україною

Про це він заявив на екстреному засіданні Комітету у закордонних справах, присвяченому конфлікту України з Росією, повідомляє КоммерсантЪ - Украина .

"Угода має бути підписана не в Вільнюсі. Після того, що сталося (блокада українського експорту Росією - ред.) , її треба підписати невідкладно, завтра або на наступному тижні" , - запропонував колегам Коваль.

У той же час , відразу декілька депутатів відзначили , що хоча ЄС і підтримує Україну , але з боку Євросоюзу було б необачно ставати третім учасником торгової війни.

Відео дня

На тему: Євродепутат Брок вважає "неприйнятною" поведінку РФ щодо України

Гуннар Віганд запевнив їх , що до цього не дійде. "Нікому не цікаво вводити штучні обмеження в торгівлі", - заявив представник Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД ). За його словами, ЄС поки задіє дипломатичні важелі - зокрема, українсько - російська торгова війна стане предметом обговорення на двосторонніх зустрічах в рамках саміту G20 в Санкт -Петербурзі 5-6 вересня.

Більша ж частина євродепутатів , так само як і представники Єврокомісії, підкреслюють  що ЄС не має наміру скорочувати перелік вимог до України. Але й тут, на думку депутатів , можливі компроміси - питання лише в тому , наскільки великі можуть бути поступки сторін. Лунали і радикальні сценарії пом'якшення вимог.

"Не має критичного значення, хто випустить Юлію Тимошенко - нинішній президент чи майбутній , відбудеться це до підписання чи після. Головне - підписати угоду про асоціацію. Врахуйте , що у разі непідписання Тимошенко теж постраждає" , - звернувся до колег литовський депутат ЄП Вітаутас Ландсбергіс .