корупція

Міжнародна неурядова асоціація OCO (The Organized Crime Observatory) у Женеві почала дослідження рівня організованої злочинності і корупції в державному секторі в Україні.

На тему: Янукович обіцяє істотно омолодити ряди міліції та чиновників (відео)

"Цей проект є частиною ініціативи ЄС для вивчення питання включення країн колишнього СРСР до ЄС. Країни-члени ЄС, як і члени Європарламенту та представники неурядових організацій, що представляють громадянське суспільство в ЄС, попросили провести оцінку ситуації в Україні у зв'язку з присутністю організованої злочинності, політичної корупції, незаконного відмиванні грошей і фінансових махінацій", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті організації.

Відео дня

Зазначається, що перевірка буде проводитися спільно з міжнародними партнерами, університетами та дослідницькими центрами в Європі та Сполучених Штатах. За результатами перевірки буде оприлюднено звіт.

Як повідомляв УНІАН, Віктор Янукович днями заявив про намір суттєво омолодити міліціейські і чиновницькі кадри. "Щоб докорінно змінити ситуацію, ми повинні провести суттєве кадрове оновлення правоохоронних органів. Це патріотизм, це чесність і неприйняття корупції в будь-яких проявах, це безумовна повага до прав людини, верховенство права", - сказав президент.