Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун знову закликав до припинення насильства на Україні і попросив українську владу утримуватися від надмірного застосування сили проти демонстрантів, йдеться в поширеній у середу заяві офіційного представника всесвітньої організації Мартіна Несіркі.

"Він настійно закликає негайно покласти край насильству і знову підкреслює, що вдаватися до нього будь-якій із сторін неприйнятно", - йдеться в заяві.

За словами Несіркі, Пан Гі Мун "так само закликає уряд утриматися від застосування надмірної сили, підкреслюючи необхідність для уряду дотримуватися норм міжнародних прав людини".

Відео дня

Генеральний секретар знову закликав негайно відновити відвертий і конструктивний діалог для врегулювання політичної кризи і проблем безпеки.

"Він закликає українську владу діяти рішуче для пошуку мирного вирішення кризи шляхом, що відповідає вимогам і сподіванням українського народу", - сказав Несіркі.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен також стурбований тим, що в Україні відновилося насильство. Особливо його стривожили повідомлення про загиблих. Він також закликав усіх до мирного обговорення ситуації, наприклад, через парламентський процес.

За матеріалами РИА НовостиBelnovosti.by