Леонид Черновецкий пообещал выделить 10 млн грн семьям жертв Майдана

Екс-мер Києва Леонід Черновецький заявив про виділення ним 10 млн грн всім сім`ям загиблих активістів станом на 21 лютого 2014 року.

«Я до глибини душі вражений жертвами, яких зазнав український народ в результаті конфлікту в Києві. У мене немає слів, якими б міг висловити свій біль! Відповідально заявляю про виділення мною суми - 10 000 000 грн всім сім`ям загиблих станом на 21 лютого 2014 року», - заявив Черновецький на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожЧерновецький заявив, що продовжує роздавати гречку і годує майже мільйон людей

Відео дня

«Чітко усвідомлюю те, що жодні гроші не можуть компенсувати втрату рідних, близьких, коханих, але стояти осторонь не можу. Компенсація буде виплачена незалежно від того, яку позицію - влади чи опозиції, займав загиблий. Вбивцю від потерпілого відрізнити зможу. І в цьому мені допоможуть самі люди. Зараз мої служби готують все необхідне з організації цього процесу» , - зазначив Черновецький.

Як повідомляв УНІАН, Черновецький пішов з посади мера Києва в 2011 році. Фактично Черновецький перестав виконувати функції міра після обрання Президентом Віктора Януковича. До цього влада і опозиція звинувачували Черновецького в багатомільярдних зловживаннях і махінаціях із землею, а також у незаконному відчуженні активів.