Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив речник Єврокомісії Олів'є Баї сьогодні на брифінгу.

"Угода про асоціацію з торгівельною угодою (про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі - УНІАН) залишається на столі. Ми готові підписати, щойно Україна буде до цього готова. Це суверенний вибір, який мають зробити українці. Ми можемо почати процес, який призведе до підписання документу, - маємо спочатку пройти крізь цей процес", - сказав Баї.

Відео дня

"Ми будемо обговорювати це з новою українською владою. Це не означає, що для нас нинішня влада не є легітимною. Але ми б хотіли, аби був новий уряд після виборів, і щоб він з нами це обговорював, щоб впевнитись, що це повністю суверенний вибір, зроблений з повною підтримкою чіткої більшості населення", - додав речник Єврокомісії.

Читайте такожЄС готовий дати Україні 20 млрд євро після формування нового Кабміну

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада 2013 р. Кабінет міністрів України ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

29 листопада Президент України Янукович у Вільнюсі не підписав Угоду про асоціацію, що викликало акції громадянського протесту по всій країні.

Верховна Рада України 22 лютого 2014 р. усунула Януковича з поста Президента України і призначила позачергові вибори глави держави на 25 травня 2014 року.